BVSCVízilabdaVízilabdaVízilabda

Etikai kódex előszó

Szakosztályunk célja, a sportolás lehetőségének biztosítása mellett, a hagyományaink megtartásával a NEVELÉS.
„A gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat. Gyökereket, amelyek tartást adnak, hogy tudják, hova tartoznak, de ugyanígy szárnyakat is, amelyek az egyiket a kényszereitől és előítéleteitől szabadítják meg, a másiknak lehetőséget adnak új utakat bejárni vagy inkább repülni.” (Goethe)

A vízilabdánál sokkal többről van szó.
A BVSC-Zugló vízilabda szakosztályánál megszerettessük a sportolás örömét a gyermekekkel és felkeltsük érdeklődésüket a játék iránt. A célunk az, hogy gyermekeink érezzék hagyományainkban oly fontos közösségi elvet, legyen hova tartozásuk, csapatban gondolkodjanak, váljanak a szakosztály és a BVSC család tagjaivá.

Szakmai koncepciónk lényege az utánpótlásképzés alapelveire épül:
A hosszú távú célok, egyéni képzés, oktatás, a sokoldalúság, a személyiségfejlesztés. Tehetséggondozás: szabadon gondolkodó, váratlan megoldásokra képes, dönteni tudó, kreatív egyéniségek a medencében. Mindemellett csapatban gondolkodnak, egy közösség részeként értékrendjeik alapján képviselik klubjukat, szellemiségünket.
Játékhelyzetek, szituációs gyakorlatokon keresztül a modern vízilabda játék megismertetése, tanítása majd a tanult technikai elemeke begyakorlása játék közben.

Programunk célja, hogy a sportolóink a felnőtt csapatainkban versenyezzenek. OB.I-es csapatunkban a 2020-21-es szezonban a 16 fős keretből 10 saját nevelésű játékos volt.

Websiteguru
Weboldalunk a felhasználói élmény fokozása érdekében Cookie-kat alkalmaz. Hozzájárul a Cookie használatához?