BVSC-Zugló

Leány Serdülő Országos Bajnokság- 14. forduló

FaceBook

2018.03.04. 11:15 óra- Szőnyi út

BVSC- Zugló- ZF- Eger 12- 9 Mérkőzés jegyzőkönyve ( 3-2,4-4,4-2,1-1 )

BVSC- Zugló: Pintér- Ősz Varga 2, Petőváry 5, Bruckner, Alaksza N., Faragó 3, Gasparics 1. Csere: Farkas, Halas, Fekete, Ringhofer, Tóth B. 1.

gruber-lauraGruber Laura: Őszintén szólva, nem erre számítottam. Idegenben az Eger csapatát 21- 1- re vertük meg, ez alapján nyilván nem lehetett arra következtetni, hogy hazai pályán ilyen nehezen boldogulunk majd, még akkor sem, ha a csapatkapitány, Utassy Kata nélkül szálltunk vízbe. Habár az előttünk lejátszott gyerekmeccs eredményéből (10- 9- re nyertünk, büntetőkkel) már lehetett sejteni, hogy talán nem lesz olyan egyszerű dolgunk, mint Egerben volt és hogy ellenfelünk sokat lépett előre ősz óta.  Erre fel is hívtam játékosaim figyelmét, de nem nagyon köszönt vissza a megfontoltság. A védekezésünk az első negyedben nagyon szépen alakult, labdát is szereztünk belőle és szinte alig volt az egrieknek olyan támadása, amivel eljutottak a lövésig. Ezekből mi számtalanszor le tudtunk fordulni, de sajnos a passzok nem érkeztek a megfelelő helyre, vagy ha pontosak is voltak, kimaradtak a ziccerek, így a helyzeteink sorra kudarcba fulladtak. És innentől kezdve saját dolgunkat nehezítettük meg, elkezdtünk kapkodni, elszórtuk a labdát, büntetőt hibáztunk és a védekezésünk is sokszor szétesett. 

Visszatérő probléma, hogy ezekben a fázisokban nem tudunk megnyugodni és ahelyett, hogy a tutit játszanánk elől- hátul, bravúrozni kezdünk és egyénileg akarunk mindent megoldani. Ez persze nagyon fárasztó és mindig visszafele sül el, lassan meg kell tanulnunk kezelni ezeket a helyzeteket, mert a jó csapatok ellen ez végzetes lesz. 

Az emberelőnyök kihasználása ismét nagyon gyatra volt (1/9), ezen is feltétlenül változtatni kell, mert lassan úgy érzem, az előny nekünk hátrány. 
Jövő héten Szentesre megyünk, ami sosem könnyű, úgyhogy fel kell kötni a gatyát (fürdőruhát?), ha eredményesek akarunk lenni!
Gratulálok a győzelemhez! Hajrá Vasút! 
Adó 1 %