BVSC-Zugló

Az Országos Leány utánpótlás Csapatok évértékelője

FaceBook

 

petrovics-matyasPetrovics Mátyás: Országos Ifi 4.hely, Serdülő 1.hely, Gyermek 2. hely, Budapest 2002 Leány bajnokság 1.hely. Tehát négy bajnokság, három érem és mindenhol az élmezőnyben végeztünk! De talán ennél is fontosabb, hogy remekül működik a rendszer, amit szerettem volna és amelyben dolgozunk kolléganőimmel és a játékosainkkal. A folyamatos felfelé áramlás zökkenőmentes, a taktikai alaprendszer tudása stabilizálódott. Az egyéni képzések hatása már sok mindenben felfedezhető. És ami a legfontosabb: ismét be tudtam építeni játékosokat az egyébként is erős felnőtt csapatunkba! De mielőtt bárki azt hinné: elégedetten hátradőlünk, ez természetesen nem így van! Nem, mert a fentiek még jobban arra sarkalnak minket, hogy tovább fejlesszük a rendszerünket és még jobban dolgozzunk! Ráadásul jónéhány tehetséges játékosunk van, akikkel hosszútávon tovább erősíthetjük a felnőtt csapatunkat.

Néhány szó a korosztályokról külön is.

Ifi csapat: a 4.hely volt a teljes bajnokságot nézve a maximum, amit elérhettünk. A bronzmeccsen felcsillantottuk a reményt egy éremre, de reálisan nézve ott végeztünk, ahová a csapat tudása feljogosított minket.
Koncz Hanna kiemelkedett a a gárdából és alapember lett a felnőtt csapatunkban is. Ráadásul részt vett az U 18- as VB- n is.
De szinte mindenki fejlődött, ami azért fontos, mert különböző okok miatt "végzős korosztályú (1998)" játékosok nélkül fejeztük be a szezont. Ez fejlődés folytatható a következő évre is!
 
Serdülő csapat: a korosztály szereplése egy amerikai sportfilm sztorijával vetekedne! Küzdelmes kezdés, hullámzó eredmények, majd egy kiegyenlített tavasz után, parádés rájátszás: 5.helyről indulva bajnoki cím!
Egyértelműen bejött, hogy közös edzések voltak az ifikkel, bérett a rengeteg edzés és gyakorlás!
Utassy Kata volt a vezére a csapatnak, ráadásul már a felnőttben is bizonyított és utánpótlás díjat is nyert. Besszer Eszter egy év alatt berobbant hozzánk, de a szintén új igazolás Faragó Berta is rengeteget fejlődött a szezonban. Sorolhatnám a neveket még, de az biztos: egy korosztályos bajnokcsapat további fejlődése megkülönböztetett figyelmet érdemel tőlem, felnőtt edzőként is!
 
Gyermek csapat: nagyon jó korosztály, kimagasló tehetségekkel soraikban.
Két szép érem mutatja mindezt és ami még nagyobb öröm számomra, hogy rengeteg gyermek játékosunk van a 2002- től fiatalabbak között.
Alaksza Dóri nagy tehetség, ezt nem csak utánpótlás díja mutatja. Ő már az ifiben is helyet követelt magának, hamarosan a felnőtt csapatban is fog!
Lakatos Apolka pedig gyermek korosztályúként, a serdülők között is főszerepet vállalt a remek eredményekben!
 
Summa sumárum utánpótlás vezetőként is és felnőtt vezetőedzőként is nyugodt vagyok a jövőnket illetően, de abban is: még több munka kell, hogy ezek a remek sikerek hosszútávon is megismétlődhessenek.
A háttér adott lesz ehhez: új medencével bővült uszodánk és a stábunkba is "igazoltunk" egy szakembert.
 
Köszönöm Gruber Laura és Mészáros Vanda együttműködését, vezetőségünk kifogyhatatlan segítségét, illetve a legfontosabbat: játékosaink munkáját!
A szülőknek pedig a hátteret, a rengeteg áldozatot a mindennapokban!
 
Hajrá BVSC a folytatásban is!!!
Adó 1 %