BVSC-Zugló

Kvalifikációs torna- 1.forduló

2019.09.06.- 09.07.- Szeged

AVUS- BVSC- Zugló 6- 16 Mérkőzés jegyzőkönyve ( 2-1,2-6,1-6,1-3 )

BVSC- Zugló: Kovács- Tátrai 2, Burulitisz 1, Szücs, Mészáros M. 3, Hajdu 4, Ádám Csere: Reményi, Mohos, Báki, Mészáros B. 2, Domján 2, Komlósi Geri 2. 

Létay KrisztiánLétay Krisztián: Tudtuk, hogy a selejtezőből érkező, ebbe a kvartettbe sorolt szombathelyi csapat talán a leggyengébb ellenfél lesz majd a csoportban. Ezt a meccset szerettem volna felhasználni arra, hogy végre komplett csapattal éles helyzetben gyakoroljuk azokat a támadási és védekezési variációkat, amik a későbbiekben az alap játékunk gerincét alkotják majd. Jól rám ijesztettek a fiúk, mert a viszonylag sima győzelem és a kevés kapott gól ellenére is nagyon kezdetlegesnek tűnt minden. Sok hiba, pontatlanság, rengeteg kihagyott helyzet és lassú, körülményes játék jellemezte a csapatot. 

BVSC- Zugló- Szolnoki Dózsa 18- 10Mérkőzés jegyzőkönyve ( 7-2,5-2,3-3,3-3 )

BVSC- Zugló: Kovács ( Móger )- Tátrai 7, Burulitisz 1, Szücs, Mészáros M. 4, Hajdu 1, Ádám 4. Csere: Reményi, Mohos, Báki, Mészáros B., Domján 1, Kohári

Létay Krisztián: Bár már reggel átestem a tűzkeresztségen, mint edző.. magamban mégis azt mondtam, hogy ez a meccs lesz valójában az első. Amikor már nincs kifogás.. ahol az űzött vad is már igazán nemes. Már a bemelegítésen is láttam, hogy a fiúk is megérkeztek. Aztán amit az első két negyedben tapasztaltam... az férfi munka volt. (12-3) Gondolkodásban és játéksebességben is végig ellenfelünk felett voltunk. A sok jó egyéni teljesítmény mellett a csapatjáték is nagyon rendben volt. Gratulálok a fiúknak és örülök, hogy ilyen jól reagáltak a reggel megfogalmazott kritikákra. Van még egy fontos meccsünk, remélem tovább építjük a várat, nem pedig felvéssük az alapot.

BVSC- Zugló- Szegedi VPS 14- 8 Mérkőzés jegyzőkönyve ( 7-1,2-4,3-3,2-0 )

BVSC- Zugló: Kovács ( Móger )- Tátrai 4, Szücs, Mészáros M. 2, Hajdu 2, Domján 1, Kohári Csere: Reményi, Burulitisz 1, Mohos 2, Báki, Ádám, Mészáros B. 2.

Létay Krisztián: Szerencsére a vésőt mindenki otthon hagyta a Szeged elleni meccsre, de voltak, akik a gyermekkori homokozó forma készletükkel érkeztek az építkezésre. Amikor az egyéni bemelegítést is irányítottra kellett cserélni a cél érdekében, már tudtam, hogy nem nagyon lesz egy nyugodt percem se. Sanyi /Ádám Erik (*a szerk.)/ sajnos hátfájdalmakra hivatkozva nem tudta vállalni a játékot, így első számú centerünket is elveszítettük. Nem voltak túl jók az előjelek, de talán a felpörgetett bemelegítés egy kicsit kizökkentette a fiúkat a komfortzónájukból. Tekintélyt parancsoló első negyed után (7-1) a győzelem már nem forgott veszélyben, de nem hagyhattam lankadni a figyelmet.

Meg kell érteni a srácoknak, hogy a következő kvalifikációs kör minden egyes játékpercét is maximálisan ki kell használnunk az építkezésre, mert ha nem készül el a vár a nagy ütközetekig, nagyon drága kötbért kell majd fizetnünk. 
Összességében azért elégedett voltam a csapatommal. Nagyon Jó úton járunk. Gratulálok a hétvégéhez! Hajrá BVSC! 
 
 
Adó 1 %