BVSC-Zugló

Aranyéremmel tért haza a Pánamerikai Maccabi játékokról a magyar csapat!

FaceBook

2019.07.05.- 14.- Mexikó

Július elején Mexikó adott otthont a Pánamerikai Maccabi játékoknak, amelyen magyar csapat is képviseltette magát. A BVSC- ből Strasser László és Práczky Balázs is részt vett a játékokon. A csapat végül a házigazdákat legyőzve szerezte meg az aranyérmet. 

Práczky és StrasserEgy kedves barátunk Jusztin Ármin hívott meg bennünket az első edzésre. A csapat elég változó összeállításban játszik, nagy részük Budapestről, de Székesfehérvárról és Vácról is érkeztek csapattagjaink. Felkészülésként heti kétszer edzettünk együtt a Tromoson, Kenéz Gyuri bácsi vezetésével. Az eredményből ítélve jól sikerült az összeszokás, annak ellenére, hogy a csapattagok között elég nagy a korkülönbség. Szerencsére sikerült mindenkit legyőzni, majd a döntőben egy jó, fegyelmezett játékkal elhozni az aranyérmet. Sikerült egészen sok szabadidős programot beszervezni a mexikói út során, a napok rettenetesen gyorsan elteltek, hiszen ha az ember jól érzi magát, gyorsabban telik az idő, nemcsak sportélményből volt rengeteg, hanem a kulturális programokból is.

 

Práczky és StrasserEgy átlagos napon elmentünk edzeni vagy valami programra, utána pedig vagy a szállodában, vagy a sportközpontban ütöttük el az időt és a más sportágakban induló magyar versenyzőknek szurkoltunk.

A budapesti EB- n csapat egy része egyben marad, de azért lesznek változások, valamint mi a fiatalok, a junior csapattal szereplünk az Európa Bajnokságon. A felkészülés már elkezdődött, heti kétszer együtt edzünk a csapattal.
 
Eredmények:
Mexikó- Magyarország 11- 24
Magyarország- Izrael 24- 9
Magyarország- Brazília 18- 7
Magyarország- Izrael 38- 8
Magyarország- Mexikó 18- 16 
 
A csapat tagjai: Jusztin Ármin, Turán András, Udvardi Dávid, Strasser László, Práczky Balázs, Bóday Gábor, Hajós Jácint, Kardos Benedek, Karika Kristóf, Marnitz Márk Bence, Fülöp István Ákos, Sternthal Róbert.
Edzők: Kenéz György, Bóday Csaba 
 
A Pánamerikai Maccabi játékok legtöbb gólját lövő játékosa Strasser László!!  

Práczky és StrasserJúlius 29. és augusztus 6. között Budapesten kerül megrendezésre a Maccabi Európai Játékok, vízilabdában szintén érdekeltek leszünk a két Fiú által!! A mérkőzéseket a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Sportuszodában lehet végigszurkolni! 

Sok sikert Fiúk!! :)
 
( Fotók: Strasser László, mvlsz.hu ) 
Adó 1 %