BVSC-Zugló

Czigány Károly évértékelője

FaceBook

2019.06.20.

Czigány KárolyCzigány Károly: Jól sikerült az alapozás. Két vidéki és a sibeniki túra összecsiszolta a csapatot, a szolnoki torna is kifejezetten biztató volt. Elkezdődött az őszi szezon. Vittük tovább a lendületet aztán jött az első Szentes meccs. Ott az addig működő dolgok, védekezés, kapusteljesítmény is csődöt mondott. Ami előfordul bármelyik csapatnál! Minket sajnos olyan mélyre sodort, hogy nemcsak a rangadókon nem adtuk magunkat, de még nálunk gyengébb csapatok ellen is magunk alatt teljesítettünk. A Fradi, a KSI ellen esélyünk sem volt, az UVSE ellen pedig a félidőig tartottuk magunkat, de onnan újabb összeomlás. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a szerencse sem állt mellénk. Pécsett is kikaptunk, bár furcsa körülmények között. Az önbizalom szállt el azon a Szentes meccsen és nagyon sok idő kellett hozzá, hogy visszatérjen! A karácsonyi szünet jókor jött…

A Szolnok elleni mérkőzés már kezdett hasonlítani valamire, de utána a Honvédtól is kikaptunk. Jött egy pár önbizalomnövelő győzelem, köztük egy nagy győzelem a Debrecen ellen. Dolgoztunk tovább, de sajnos már márciusra 95%- ban már el is ment a négybe kerülés lehetősége. Viszont a játék már kezdett összeállni, csak a helyzetkihasználás nem volt az igazi. Szentesen megint kikaptunk. Kb 6- 8 góllal kellett volna nyernünk, ha a lehetőségeink felét (!) belőjük. A rangadókra készültünk tovább és addigra végre visszatért az önbizalom. Úgy mentek a fiúk, ahogy mindig kellett volna! A KSI- t végig szorongattuk, 1- 2 hibán ment el. A Fradit (az idei bajnokot) megvertük és az UVSE elleni döntetlen is nagyon tetszett attól függetlenül, hogy ott, ha nyerünk még megmaradt volna az esélyünk a legjobb négyhez! Becsületből megvertünk mindenkit, aki jött. Szolnokon büntetőkkel a későbbi bronzérmest. 

Őszi szezon: 6 győzelem, 7 vereség.
Tavaszi szezon: 11 győzelem 2 vereség..
Kellett idő is, hogy felépüljünk! Ha nem zuhanunk össze ősszel, ennél előrébb is végezhettünk volna.
Remélem a srácok is annyit tanultak ebből a szezonból, mint én! Attól függetlenül, hogy 5.helyen végeztünk, ez a tapasztalat lehet később többet fog érni, mint egy érem. Nagy feladat volt ez az év, viszont nagyon nagy élmény is! Köszönöm a munkát és további sok sikert kívánok a fiúknak! Hajrá BVSC!
Adó 1 %