BVSC-Zugló

Edzőtáborozunk 2019- Martfű

2019.08.25.- 08.30.- Martfű

nagy-sandorNagy Sándor: Az edzőtábor utolsó hetén visszatértünk Martfűre, ahol a már hagyománynak számító VI. Martfű Thermál Spa Kupán vettünk részt újoncként. A mezőny nagyon erős volt, szinte minden olyan csapat itt volt aki eséllyel pályázik a legjobb 8 csapat közé az országos bajnokságban. Tizenkilencen jöttünk, ezért minden meccsre változott egy kicsit az aktuális keret, de így is megterhelő volt három nap alatt nyolc mérkőzést lejátszani. A torna végeredménye egyelőre reális, annak örülök, hogy szinte csak szoros, jó meccset játszottunk.

Tanulságos volt ez a hét, sok minden kiderült számomra, így könnyebb lesz továbblépni és folytatni a munkát. Sok idő megint nincs építkezni, jövő héten már kezdődik a bajnokság és a mi csoportunk igen erősre sikerült.

A végeredmény: 1. Szeged 2. Szolnok 3. Fradi 4. UVSE 5. BVSC 6. Vasas 7. Debrecen 8. Honvéd 9. Kecskemét
 

BVSC- KESI 21- 7

Bemelegítésnek tökéletes volt ez a meccs, mindenkit egyenlő arányban tudtam játszatni. A támadójátékunk az egész meccsen jól működött, a felállt védelem elleni támadás-vezetést azonban még gyakorolni kell. A védekezés a második félidőben nem tetszett, sokszor feladtuk a helyes pozíciót egy az egyben- ezekből sok kiállítást és büntetőt ítéltek (jogosan!) a játékvezetők. Az új szabályokhoz jól alkalmazkodtunk, természetesen ebben is van még mit fejlődni.

BVSC- Debrecen 20- 11
 
A Debrecennel a sok gólos mérkőzések már szinte borítékolhatóak, inkább kézilabda meccsre hasonlított ez a mai is. A támadások most is jól mentek, sok lendületes lefordulást vittünk gólig. A védekezés nagyon nem volt az igazi, fele ennyi kapott gól lett volna az elfogadható. Sokat kell gyakorolni a bekkelést és az egy az egy elleni helyzeteket. Nem baj: ezért jöttünk, hogy ilyen hiányosságokra fény derüljön!
 
BVSC- HONVÉD 13- 5
 
Eléggé elfáradtunk a nap végére mind fejben, mind fizikálisan, de ez ellenfelünkön is látszódott. A meccsnek volt két fordulópontja, ezekben a szituációkban jól reagált a csapat és összességében magabiztosan nyert. Ezért és az öt kapott gól miatt meg is dicsértem a fiúkat, azt pedig mindannyian tudjuk, hogy a folytatásban ennél összeszedettebb, fegyelmezettebb játékra lesz szükség.
 
BVSC- VASAS 9- 9
 
A jó kezdés után egy kicsit belealudtunk a meccsbe, elég buta gólokat kaptunk és azonnal szoros lett az eredmény. Ez így is maradt szinte végig, a negyedik negyed közepén viszont el tudott lépni két góllal a Vasas. Volt tartása a csapatnak és 42 másodperccel a vége előtt sikerült kiegyenlíteni. A maradék időben védekezésre kényszerültünk, azt gondolom igazságos eredmény született. Sok tanulsággal szolgált az összecsapás, ezért jöttünk el erre a tornára.
 
BVSC- Szolnok 12- 12
 
Úgy látszik ez a döntetlenek napja. Sosem jó érzés, amikor az utolsó lövésnél, az utolsó másodpercben csúszik ki egy csapat kezéből a győzelem. Én mégis azt mondom, hogy ez is egy igazságos eredmény csakúgy, mint a Vasas elleni. 
Az első félidőben a Szolnok tett többet a győzelemért, a másodikban viszont mi. Újra bebizonyosodott, hogy van tartása a csapatnak, -3- nál nem zuhantunk össze, hanem még fegyelmezettebben kezdtünk el játszani. A félidőben két dolgot kértem: ne forduljanak le többször és pontozzuk ki az ellenfél legjobb játékosát. Mind a kettő teljesült, ennek köszönhető, hogy maradt keresnivalónk még a meccsen. 
 
BVSC- FTC 13- 16
 
Sajnos nem sikerült felpörögni, felvenni a meccs ritmusát és így az első félidőben elúszott a találkozó. Rengeteg rossz passz és labdavesztés volt az egész meccsen, valamint négy büntetőből csak egyet sikerült gólra váltani. Elméleti- és technikai hiba is akadt bőven, bízom benne, hogy ezt magunk mögött tudjuk hagyni és koncentráltabban állunk oda a maradék két nagyon nehéz meccsre. Elkeseredésre nincs ok, le kell vonni a tanulságokat mindenkinek és ezeket figyelembe véve kőkeményen dolgozni tovább!

BVSC- Szeged 6- 12

Ellenfelünk tavaly az egész országos bajnokságot végigjátszotta a 2004- esek között. Ennek minden előnye és tapasztalata kiütközött a mai meccsen. A fizikális különbségek egyértelműek, ez azonban nem ok a taktikai fegyelmezetlenségre. Keveset tudtunk készülni, de olyan alapdolgokat megbeszéltünk és begyakoroltunk, ami még ilyen rövid idő után is elvárható. A meglátásom az, hogy a csapat nagyobb részét nem is nagyon zavarja az eredménytelenség és nem foglalkoznak eleget a saját sportágukkal. Őszintén szólva engem ez az, ami felbosszant, nem a vereség ténye. Minden erőmmel azon leszek, hogy változtassak mindenki hozzáállásán, de változáshoz ők is kellenek!

 
BVSC- UVSE 11- 10
 
Az utolsó meccsünkre nagyon összekapták magukat a fiúk és szívüket, lelküket kitették egymásért a medencében. Szoros első félidő után sikerült ellépni két góllal kétszer is a második félidőben, de a lilák mindkétszer tudtak egyenlíteni. Az utolsó percben egy szabaddobás góllal sikerült megnyerni ezt az összecsapást, de azt mondtam a srácoknak, hogy bármi lett volna a végeredmény, járt volna a dicséret. Ettől nem oldódott meg minden egycsapásra, de adhat egy kis önbizalmat és hitet a folytatáshoz.
 
 
Képek az edzőtáborról itt
Adó 1 %