BVSC-Zugló

Női ezüstérem a leideni tornán

FaceBook

2019. január 4- 6.- Leiden 

Leiden 2019Petrovics Mátyás: A szezont Hollandiában kezdtük, vagy inkább folytattuk a Leiden csapatának vendégeként. Színvonalas tornát rendeztek minden szempontból, ahol két Euroliga csoportellenfelünkkel is találkozhattunk. Durván másfél nap alatt 4 meccset játszhattunk, ezzel is szoktatva magunkat a nemzetközi feladatainkhoz. Minden meccsen átismételtük a taktikai variációnkat, szinte az összes felállásban tudtunk játszani és ahogy vártam, meccsről- meccsre léptünk előre játékban. Természetesen volt amit "titokban tartottunk", tekintettel a ránk váró összecsapásokra amelyek január végén lesznek.

A tornán- amit szeretnék hangsúlyozni, hogy nagyon profin szerveztek meg a helyiek minden szempontból- a második helyen zártunk. A legfontosabb, hogy megismerhettük spanyol ellenfelünket, akik remek csapatot alkotnak és akiket hazai pályán kell majd legyőznünk három hét múlva. A Leiden csapata is csoportban szerepel majd ott, őket már ismertük tavalyról, most ugyanolyan masszív gárdát alkotnak. 

Jön egy kis fizikális rész, illetve válogatott meccsek, utána pedig rákanyarodunk az Euroliga felkészülésünk közvetlen részére. 

 
Eredményeink:
BVSC- St. Andreu 8- 14
BVSC- Lille 10- 9
BVSC- Leiden 13- 10
 
A döntőben:
BVSC- St. Andreu 7- 8
 
Adó 1 %