BVSC-Zugló

Jöhet az elődöntő!

FaceBook

2018.04.02.- Budapest

johet-az-elodontoLányaink múlt héten ötször játszottak az orosz Jugra csapatával edzőmérkőzést, ezzel készülve a Dunaújváros elleni elődöntőre. Az első két edzésen sem az oroszoknál, sem nálunk nem voltak ott a válogatott játékosok az Európa Kupa miatt. Ennek ellenére mieink az első két partit magabiztosan nyerték 14- 9- re és 13- 7- re.

- Ott tart a felkészülés az elődöntőre, ahol tartania kell. Azokat a hibákat, amelyeket az alapszakaszban elkövettük a Dunaújváros ellen, azokat ezeken a kétkapukon ki tudjuk javítani, ezért is nagyon ideális ellenfél a Jugra.- fogalmazott Petrovics Mátyás

A csapatokhoz pénteken visszatértek a válogatott játékosok. Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra valamint Máté Zsuzsanna is csatlakozott a felkészüléshez.

- Szerdán jöttünk vissza a válogatottból, akkor tudtunk pihenni, de nem érzem hogy most szükség lenne a szünetre. Hamarosan játszunk a Dunaújváros ellen, most pedig itt van a Jugra. Haladunk, gyakorolunk, ugye most nem voltunk együtt 10 napot, szóval át kell venni mindent újra. - mondta Máté Zsuzsanna.

- Nagyon vártam már, hogy visszatérjünk a csapatba. Most ugye egy egész hosszú szünet volt, majdnem 2 hét. Ha a felkészülést nézzük szerintem jó úton haladunk. Azt nem mondom, hogy ott tartunk, ahol tartani szeretnénk, de olyan 40- 50%- ban már meg tudjuk valósítani azokat, amikre szükségünk lesz az elődöntőben a Dunaújváros ellen.- folytatta Leimeter Dóra.

A kiegészült keretekkel is jobbnak bizonyult csapatunk az oroszoknál. Pénteken reggel 13- 10- re, míg este 11- 5- re nyertek a lányok.

Szombaton két negyed játékot követően mindkét fél az emberelőny- emberhátrány gyakorlása mellett döntött.

- Abszolút kapóra jött a Jugra elleni ütközet. Mindenképpen szerettem volna egy külföldi edzőpartnert magunknak, hogy új impulzus érje a csapatot az elődöntő előtt. Nyilván a Jugra abszolút olyan játékstílust képvisel, mint a Dunaújváros. Erőszakosak, dinamikusa, nagyon erős támadójátékkal, kőkemény játékosokkal, úgyhogy nekünk ez mindenképp ideális volt.- zárta mondandóját vezetőedzőnk.

Egy kétkapu még vár a lányokra ma este a Jugra ellen, ahol lehetősége lesz a csapatnak gyakorolni mind a támadó, mind a védőjátékot. Szerdán viszont már utazik a BVSC Dunaújvárosba, ahol megkezdi elődöntőbeli szereplését. HAJRÁ BVSC!

Mile Zsombor

Adó 1 %