BVSC-Zugló

Őszi szezonértékelő 2017- Női OB.I. Csapat

FaceBook

2017.

petrovics-matyasPetrovics Mátyás: Az őszt egy megújult és jelentősen megfiatalított csapattal kezdtük meg. Plusz azzal a szép feladattal, hogy négy különböző komponensből kellett összeállnunk: itthon edzők, felnőtt VB- n, Universiaden, utp. világversenyeken szereplő játékosok. Miután az újoncainkból hárman is sokat játszottak az utóbbiakon a kezem alatt, gyorsan ment a beilleszkedés. Megújult a taktikai repertoárunk is, mert szélesebb spektrumot tett lehetővé a keretünk. A bajnokságban a szokásos helyen telelünk, versenyben az újvárosiakkal, az UVSE mögött. A Fradi belépésével van egy új nagycsapat is, de éppen ezért a vidékiek külföldiekkel pótolták a távozóikat. Nagyon erős lett a mezőny, ebben eddig minden pontot behúztunk, amiket kellett. Talán az újvárosi X az, amelyik után magunkat okolhattuk a győzelem elmaradásáért.

A kupában, a selejtezőt a felkészülésünkre "áldoztuk be", majd simán jutottunk a 4 közé. Ott azonban a gyenge kezdésünk miatt maradt idén a bronzérem nekünk.

Az Euroligában a legnehezebb csoportból hatalmas küzdelemben mentünk tovább. Ha pozitívan nézzük: a nyakán voltunk két olasz ellenfelünknek is. Ha a maximalista énem szempontjából: akkor nagy lehetőséget szalasztottunk el, mert akár a csoportot is nyerhettük volna, ami a sorsolásnál jobb poziciót adott volna. Így a második körben egy még nehezebb csoportban játszhatunk majd.

És végül a Szuper Kupa, amely pont azt mutatta meg, hogy igenis lesz esélyünk egy bravúrra az Euroligában, mert az ősz legerősebb UVSE- je ellen végig mi domináltunk. És éppen ez az a pont ami a legfontosabb az előrelépésünkhöz: jól összeállt a taktikánk, működünk, bárkit legyőzhegünk. De a fiatalság néha túlpörgeti a motorokat, jól kell a sebességváltót kezelnünk, mert törékeny még a felépítmény. A vízben is kell "főnök", dolgozunk ezen is. Egy biztos, ehhez a csapathoz élmény minden nap lemenni az uszodába, ülni órákig, naponta a videók előtt és elemezni, mert hihetelen ambíciókkal dolgoznak.
És végül egy fontos részsiker! Összesen 6(!!!) játékosunk került be ősszel a megújult felnőtt válogatott keretébe! Ebből öten Hollandiában, hárman, itthon, a spanyolok ellen bizonyítottak.
 
Szóval az indulás jó volt, a folytatás pedig legyen még jobb!
 
Boldog Karácsonyt mindenkinek! Hajrá BVSC!!!
 
Adó 1 %