BVSC-Zugló

A Beck Péter Emléktorna a lelátóról

FaceBook

Hozzátartozóként nehéz a lelátón ülve, érzelmek nélkül meccset nézni, főleg ha csemeténk is a vízben játszik. Az alábbi gondolatok egy a hétvégén Cegléden a Beck Péter Emléktornán szurkoló szülő tollából származnak:

Vasárnap reggel 6 óra és bár két napja ingázom Cegléd és Budapest között, majd a medence szélén gubbasztok, nem tudok aludni. Hajnali ébredéskor, mint egy drogos, kattogok… Ma 14 órakor a Beck Péter Emléktorna döntője, KSI- BVSC lesz… Vajon a fiúk milyen formában lesznek, elhiszik- e a lehetséges győzelmet?

Szülőként a meccseket végignézni, a meccs hétvégéket meg- és túlélni fárasztó, de végül mindig hálás feladat. Az elmúlt év klórszagos hétvégéi most 3 napba tömörülnek: utazás- meccs- biztatás- izgalom- könnyebbült sóhaj és büszkeség- utazás- alvás- utazás- meccs- meccs- meccs- kávé- kemény a kő- süt a nap- hideg van- meccs- könnyebbült sóhaj és büszkeség- utazás- alvás… kattogás… menjünk már!

edzok-2003A gyerekek 3 napja lent vannak Cegléden Nikosz és Endre bácsi felügyeletével, lelkesítésével, Kati nyugodt lelkének, és rutinos anyai gondoskodásának biztonságában. Az első éjszakát egy váza és egy ajtó bánta. Túl nagy a lendület, srácok! Amúgy lelkesek, ügyesek. Jó csapat lesz ez!!! Két kislány is van a csapatban, Katica és Brigi, akiknek a játéka és személyisége óriási segítség. Vanda büszke lehetsz rájuk!

 A csapat otthon maradt játékosai és a szülők e- mailen, telefonon küldik a "Hajrá" táblákat. Interaktív támogatásuk és a drukkolás pozitív élmény mindenki számára. Köszönjük!

Az első napon a szervezők meglepetés ajándéka kicsapta a lélek biztosítékait, hiszen az előre meghirdetett program teljesen borult: a két nyolcas csoport helyett, négy négyes csoportra variálták a résztvevő csapatokat. Bár a péntek előzetesen úgymond light- osan zajlott volna, hiszen a csoportban lévő csapatok annyira nehéz ellenfélnek nem látszottak, a programváltozás hatására megkaptuk második meccsnek mumusunkat, a Fradit. Hűha! Ekkor már a Fradi és mi is túl voltunk egy- egy győztes meccsen. Az egymással vívott harc eredménye, kőkemény meccs után 5- 5 lett. Nem hajtjuk nyugodtan álomra fejünket! Az első négybe jutáshoz a következő meccsek gólarányaival lehetett játszani. A Fradi győzelme a Csongrád ellen rátette súlyát a következő napra.

bvsc-ftc-beckpeterSzombaton reggel 9 órakor játszottunk a német Plauen csapata ellen. A gyerekek nem tudták- hiszen ezt a terhet az edzők nem akarták rájuk tenni-, hogy 28 góllal kellene győzni, hogy tovább jussanak az első négybe. A terv eredményes kivitelezése futó óra mellett, elméletileg lehetetlen. Nikosz és Endre bácsi biztató mosollyal, titkon reménykedve a győzelemben, küldte a srácokat játékba. Mi szülőként a lelátón óriási drukkban szuggeráltuk az eredményjelzőt, az órát és a fiúkat. A srácok mindent megtettek. Laza, magabiztos, csodálatos összjátékkal, Nikosz utasításait teljesítve 32- 0- ra nyertek a német csapat ellen. Hihetetlen!!! A tényt tágra nyílt szemmel a rivális Fradi is nehezen fogadta el. 27- 0- nál a medence szélén, sapkájukat a földhöz csapkodva hitetlenkedtek, hogy nekik már csak az 5. helytől terem babér, és minden intrika ellenére, mint a mesében, a király legkisebb, hősiesen küzdő fia mehet az első négybe… A mesék mindig a "hős elnyerte méltó jutalmát, és boldogan élt…" résznél érnek véget… Soha nem tudjuk meg, hogy a királyság megtartásáért folyó küzdelemben a mesehősök a továbbiakban mitől rettegnek és kikkel küzdenek.

ksi-bvsc-beckpeterA KSI meccsen az első negyedben túl sok szereplő volt a medencében: a KSI, a BVSC és a BVSC- s fiúk félelem démonjai. A KSI profi játékától és testi fölényétől megszeppenve alig mertek szóhoz jutni… Matyi első elkeseredett revans gólja után a többiek is életre keltek. A nehéz meccs végeredménye 11- 3 lett az ellenfél javára. A harcos küzdelem ára Matyi felrepedt szája, és kapusunk, Ákos vállrándulása volt. Szerencsére az elvesztett meccs eredménye már nem befolyásolta a további játékot és ez által a nap végeredményét. A Honvéd és Vodafone elleni győztes játék után a fiúk hullafáradtan haladtak a döntőbe…

Vannak dolgok, melyek nem változnak. A vasárnapi döntőt látva többször úgy éreztem, ezt már egyszer láttam…

A szervezők kétségtelen, megadták a módját, hogy a döntőben játszó gyerekek sztárnak érezzék magukat, a lelkes szülők pedig úgy érezzék, mintha strandvízilabda meccsre érkeztek volna. Bemelegítéshez zene dukál, góllövésnél a góllövő nevét hangosbemondó harsogta…

kovacs-barnaDeja vu érzésemet tovább erősítette mai ellenfelünk sportszerűnek nem nevezhető játéka. Konkrétan Katica kapott rögtön az első negyed elején egy akkora víz feletti pofont, hogy azt láttuk csak, a kislány fogja az arcát, és kétségbeesetten néz a bíróra. A játék ment tovább, KSI meglőtte az első gólját. Mindezt úgy, hogy a nézőtér üvöltött, hogy állítsák le a játékot, mert Katicának orvosra van szüksége… Kórház, röntgen, zúzódás, 2 hét pihi… Jobbulást kívánunk, Katica! A játék további menetéről írhatnám ugyanazt, mint amit fentebb a KSI - BVSC tegnapi mérkőzésről írtam: a BVSC- s fiúk megszeppent távolságtartása, mely tartott az első kétségbeesett revans gólig, melyet ismét Matyi lőtt, hogy félelem démonok sertepertéltek a medencében, a dühös manók pedig mellettük. A végeredmény 11- 3. Úgy tűnik, a tegnapi KSI meccset klónozta a humorral megáldott Teremtő. Talán azért, hogy a fiúk végre megjegyezzék, ennél jobban tudnak játszani. Megy ez, csak nem kell ennyire megrettenni! Legközelebb még a meccs előtt a parton túljuttok ezen, ugye?

beck-peter-2014Szóval a döntő végeredménye teljesen jogosan, ezüst. Az, hogy a KSI agresszió nélkül is elérte volna ezt, szerintem tény, mert amúgy jól játszanak. Az, hogy ezt ők hogyan értékelték, az egy másik kérdés. Mindenesetre az úszóváltón visszavágtunk, hiszen jó 2 testhosszal a KSI- t megelőzve megnyertük.

child-adam

 

A torna legjobb kapusának járó különdíját a BVSC- s Child Ádám kapta, gratulálunk!

 

A három nap eredménye? Tetszetős ezüst, úszóverseny első helyezése, legjobb kapus díja… ezen kívül, vállrándulás, gyomorba rúgás, szájrepedés, arccsontzúzódás, boldog mosoly a végén, egy váza, egy ajtó, egy szekrény, egy számla. Tapasztalat a fiúknak a játékról, tapasztalat az edzőknek a fiúkról, pár ősz hajszál Katinak, és köszönet mindenkinek!

Képgaléria

K.O. & K.N.

Adó 1 %