BVSC-Zugló

A kispadon: Märcz Tamás

FaceBook

Noha még egyetlen meccsen sem ült a kispadon, máris kijelenthetjük: újabb remek edzővel gazdagodott a magyar póló!
Märcz Tamás ugyanis a BVSC trénere lesz a következő szezonban, márpedig a zuglóiak előző két trénere (Vincze Balázs és Dabrowski Norbert) azóta nagycsapatnál és/vagy válogatottnál dolgozik, szóval nemcsak játékos-, edző nevelde is a Szőnyi úti egyesület.Märcz Tamás
„Elődeim számára komoly szakmai állomás és próbatétel volt a BVSC, ezért azt gondolom, jó helyen kezdem el az edzősködést – mondta a Sydneyben olimpiai bajnok Märcz Tamás, aki egyúttal az Acquachiarával szerzett olasz bajnoki negyedik hellyel vonul vissza. – Az utóbbi években már többször felvetődött a gondolat, hogy nem folytatom, és edzősködésre váltok. Amikor megüresedett a következő szezonra a BVSC kispadja, megkerestek, amit megtisztelésnek vettem, majd pár hét gondolkodási idő után igent mondtam.”
A BVSC-nél játékosként hét évet lehúzó Märcz úgy vélte, egy-két évet még képes eljátszani, de a zuglóiak ajánlata olyan lehetőség volt, amellyel mindenképpen élni akart. Felvetődött a játékosedzőség is, de az nem tűnt tökéletes megoldásnak, így az univerzális pólós „csak” trénerként segíti majd új klubját.

„Az összes olyan edzővel dolgozhattam, aki számít a szakmában, remélem, a tapasztalatokat tudom hasznosítani – mondta Märcz. – A BVSC az egyik legjobb utánpótlással rendelkező klub, a cél, hogy a mostanihoz hasonló erősségű csapatot hozzunk létre, és újabb fiatalokat építsünk be. Bizonyos szempontból az olasz vízilabda elhagyta a magyart, így szeretnék abból meríteni, de a technikai képzés még mindig itthon a legmagasabb fokú, szóval a kettőt szeretném kombinálni, és modern vízilabdát játszó csapatot létrehozni.”

Jó lehetőség

Már februárban eldőlt, hogy Dabrowski Norbert Egerbe távozik, s mivel hallotta, hogy Märcz a visszavonulással kacérkodik, nosza, felvette vele a kapcsolatot, de a szövetségi kapitány Benedek Tiborral is sokat beszélt róla, és a beszélgetések csak előbbre vitték a történetet.
„Neki ez egy jó lehetőség, utánpótlás-nevelő, az eredményességi mutatók alapján készült, MVLSZ 2013- as utánpótlásműhelyek kategóriarendszerében legtöbb pontot szerzett, és jelenleg az OB. I. középmezőnyéhez tartozó felnőtt csapattal rendelkező klub edzője lehet, és azt várom tőle, hogy átadja a hosszú évek alatt gyűjtött tapasztalatait, mind a játékosok mind az edzők részére”– mondta a szakosztály-igazgató, aki három évre állapodott meg Märcz-cal.

A cikk forrása: Nemzeti Sport
Fotó forrása: www.telesport.hu

 

Adó 1 %