BVSC-Zugló

A Férfi OB.I. őszi idényének értékelése

FaceBook

2019.12.26.

Szűcs LeventeSzűcs Levente: Hasonlóan kezdtünk, mint az eddigi szezonokban, 4/3 győzelem, pedig most sokkal nehezebb a helyzetünk, hiszen ebben a csoportban van 6 csapat, amelyik bármikor képes megverni a másikat. Röviden a csapatot idén ért változásokról: 3 játékos cserélődött fiatalokra, 1 játékos fél amatőr pozícióba lépett a civil élete miatt és 2 játékos aktívan edzősködik, ami természetesen nem összevethető egy profi játékos napi szintű feladataival.

A kaposvári vereség sajnos benne volt a pakliban, ráadásul az egy olyan nap volt, hogy akármit csinálhattunk volna, akkor sem nyerünk, egyszerűen minden összejött ellenünk. Állítólag az ellenfél edzője előtte elment egy sámánhoz, ezek szerint már ezt is megfontolandó használni a sportban.

A Honvéd elleni vereséget csak magunknak köszönhetjük, egy nagyon aktív támadójáték mellett kihagytunk mindent, amit csak lehetett vagy az ellenfél kapusa fogott ki extra napot (ez mindig nézőpont kérdése), de inkább úgy érzem, magunkat vertük meg, nem pedig a Honvéd bennünket.
 
A szezon utolsó fordulója Szentesen várt bennünket, tudtuk, hogy ott eldőlhet akár a felsőház sorsa is és mivel azóta eltelt több, mint egy hónap, illetve többször megnéztem videón, bátran kijelenthetem, nem kell megváltoztatni a meccs utáni közvetlen véleményemet. A fórkihasználasunk 50%- os volt (a mai vízilabdában ezt bármelyik edző aláírná). Kaputeljesítmény 58%. Büntető 2/2. Lőttünk 4 akciógólt. A 3.negyedig vezettünk 3 góllal. Majd jött a 4.negyed. Nem tudom leszúrni a játékosaimat a kihagyott helyzetek miatt, hiszen egyszer "lőhettünk" kapura. Nem tudom leszúrni őket mezőnyhibáért, hiszen 3- szor voltunk hátrányban. És azt se tudom mondani, hogy nem bírtuk erővel, hiszen a Szentes 10- nél előbb már nem tudott felérkezni.
 
Minden évben vannak meccsek, amikor el kell viselni mást is, nem csak az ellenfél támadásait, de idén ennyivel vagyunk egy picit rutintalanabbak, hogy ezt a plusz tényezőt nem tudjuk elviselni.
 
Mindegy, ez is a múlté, menni kell tovább, a következő talán mindent eldöntő meccsünk a Vasas ellen lesz februárban, arra készülünk majd gőzerővel.
 
Ebben a csapatban továbbra is benne van a felsőház, sőt talán több is. Voltunk már ilyen nehéz helyzetben és kimásztunk belőle, most is ez a feladat.
 
Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket! Hajrá BVSC!

 

Adó 1 %