BVSC-Zugló

Szűcs Levente évértékelője

FaceBook

2019.06.18. 

szucs-levente-obiSzűcs Levente: Az idei szezonunk volt talán a legnehezebb, Európa Kupa, Magyar Kupa, Magyar Bajnokság. Az Európa Kubából mindannyiunkban maradt egy kis hiányérzet, hiszen a Kotor ellen reális esélyünk volt és elmulasztottuk, amivel a 2.kör végén le is zárult számunkra ez a sorozat. Tapasztalatnak jó volt, de az látszott, hogy mi az európai elittől még messze vagyunk. Nem volt idő búslakodni, hiszen a Magyar Kupában egy szerencsés sorsolásnak köszönthetően- akárcsak a Kotor ellen-, újra reális esélyünk volt a Honvéd ellen, de ezúttal sikerült is és nagyon hosszú idő után a legjobb 4- be kerültünk. Egy hajszálon múlott a döntőbe kerülés, de a bronzérem is bravúrnak számít, így is tekintünk vissza.

Örülni sem lehetett sokáig, hiszen jöttek a Pécs meccsek a bajnokságban, mind a kétszer kikaptunk, a hazai vereség szinte megemészthetetlen és megmagyarázhatatlan, ráadásul olyan pontokat veszítettünk, hogy bajba került egyáltalán a felsőházba jutás. Végül az utolsó szalmaszálba kapaszkodva megvertük idegenben az Egert (döntetlen lett a vége, de mindenki tudja, hogy azt a meccset megnyertük!!) és a felsőházba kerülés után már lutri volt meddig juthatunk.

Egy nagyon- nagyon nehéz párharcot vívtunk a Honvéddal és elérkeztünk oda, ahová az elmúlt 3 évben mindig, döntő a Miskolc ellen az Európa Kupáért. Tavaly sem mi voltunk az esélyesek, mégis sikerült, ráadásul 5/4- szer megvertük őket. Természetesen a Miskolc nem hagyta annyiban és bevásárolt, kiegyensúlyozottak is voltak egész évben. Mi egy picit kipukkantunk, de így is nyertünk hazai pályán, aztán a 3.mérkőzésen idegenben már olyan csoda kellett volna, ami nem sikerült.
 
Szép szezont zártunk, nincs hiányérzetem és büszke vagyok, hogy 3 éven át stabilan ugyanott küzdöttünk a végelszámolásnál.
Jövőre is szeretnénk bekerülni a felsőházba, de majd szeptemberben eldől, milyenek a tényleges erőviszonyok.
Még inkább fiatalodunk, ami legalább annyira lehet előny, mint hátrány, de sokat várok a beépülni vágyó újoncoktól.
 
Továbbra is azt gondolom hibás úton halad a magyar vízilabda és mi egy különleges szigetként sodródunk az árral. Lehet itt beszélni a 16 csapatos bajnokságról, a lebonyolítási rendszerről, a rengeteg külföldiről, ami ezeknek a hozománya és erre még jött a honosítás is. Ez most az Olimpia éve lesz, mindent alá kell rendelni, hiszen ez a legfontosabb világesemény ebben a sportágban, de jó lenne, ha legalább lépésekben változtatnánk a rendszer hibás dolgain.
 
Az új szabályokból eddig én nagy változásokat nem érzékeltem, így nem hiszem, hogy máris reformálni kellene bármit a munkánkban, de jönnek sorra a világesemények, meglátjuk milyen irányba mozdítják ezek a szabályok a sportágat.
 
Két játékosunk távozik tőlünk Török Béla és Várnai Kristóf, illetve Ambrus Ferenc a tervek szerint háttérbe vonul. Azt gondolom, új időszak indul nálunk, de el is érkezett az ideje egy frissítésnek. Lépcsőzetesen építkeznénk, a céljaink nem változnak, bár ugyanezek a célok vezérlik a legjobb 4 csapat után a következő 6- 8 csapatot, szóval nagyon nehéz lesz. Motivációból nincs hiány.
 
Jó pihenést mindenkinek a nyárra! Hajrá BVSC!! 
Adó 1 %