BVSC-Zugló

Markovits Kálmán 2005 Gyermek Bajnokság szezonértékelő 2018

FaceBook

2018.07.14. 

laci-baKuncz László: Nagyon nehezen indultunk neki az idénynek. Már az első napoktól kezdve rengeteg probléma, balszerencse és egyebek sújtották szinte a hathetes edzőtáborozás egész időtartamát. Volt olyan hét, amit vidéken kellett volna edzésekkel tölteni, de például tömeges megbetegedések, sérülések miatt idő előtt haza kellett jönni. No és a hozzáállás a munkához... hááát, az sem volt valami eget rengető, hogy finoman fogalmazzak! Szóval nem úgy sikerült a szezonra való felkészülés, mint ahogy szerettem volna. A hozzáállással a későbbiekben is sok gondom volt a csapattal (szerencsére azért voltak, ha kevesen is, akik akartak edzeni ), amelyet sziszifuszi munkával, elsősorban mentálisan és ezzel egyidejűleg persze fizikailag is igyekeztem feljavítani. Ez a törekvésem kinél- kinél több- kevesebb sikerrel járt!

Tény, hogy vannak tehetséges, ígéretes kis játékosok a csapatban, de meg kell érteniük, hogy a tehetség, jó adottság a pólóhoz önmagában nem elég, az csak akkor jön majd a későbbiekben ki, ha munkával, szorgalommal, tudatos önmagam felépítésével jár! Ezeket próbáltam sulykolni folyamatosan a fejekbe az állóképességi és némileg (figyelembe véve az életkort) nehezített lábtempós edzések mellett. Csikorogva bár tehát, de azért ha nem is akarták egyesek, akkor is egyre jobb állapotba került a csapat. Elkezdődött a bajnokság alapszakasza, amelyben sikerült elérni a felsőházba kerülést egyre tudatosabb, egységesebb játékkal. A felsőházban aztán sajnos továbbra sem hagyott el bennünket a balszerencse, mert a- sajnos- amúgy is kevés hadra fogható játékosom közül egyikük súlyos kéztörést szenvedett (Szőke), amellyel ki is esett szegény szinte az egész hátralévő bajnokságból, másikuk ( Füzesi ) pedig szinte állandóan küszködött sérüléssel vagy betegséggel, így ő sem tudta mindig azt a teljesítményt hozni, ami kétség kívül benne van! Ezeket az eseteket azért kell megemlíteni külön is az évértékelőben, mert mint mondtam, kb.10 mezőnyjátékossal kellett végigjátszani az összes bajnoki meccset, mert a kispad nagyon rövid volt, nem nagyon tudtam ( pedig sokat beszélgettem és próbáltam a komolyabb felzárkózó munkára rávenni a cserejátékosokat! ) cserélni! Itt és ebben volt nagy szerepe annak az edzésmunkának, amit, ha sokszor kénytelen- kelletlen is tették, de elvégeztettem a fiúkkal. Mert így szinte végig bírták a gyűrődést, voltak, akiket nem is nagyon tudtam lecserélni, pedig ha kicsit többet pihenhettek volna meccs közben, talán még jobban teljesítettek volna! MERT JÓL TELJESÍTETTEK ők is, mint ahogy az egész csapat! Az alapszakaszban még kikaptunk az Újpesttől és a Fraditól is, a felsőházban viszont már megvertük őket és a végén csak a tőlünk többségében idősebb, fizikailag erősebb, nagyobb darab Szegedtől kaptunk ki a bajnoki címért való küzdelemben és végül egyenlő pontszámmal, az egymás ellen való jobb eredménnyel szorultunk a második helyre! 

Nagyon örülök annak is, hogy a bajnokság előrehaladtával egyre többen vették ki a góllövésben ( így a csapat eredményességében ) a részüket, nem csak egy- két ember teljesítményén múlt a siker. Azért elöl Kedves és Doroszlai gólerősségét, hátul Balogh és Koncz védekezését külön ki kell emelni, de mint említettem, a későbbiekben a többiek is egyre jobban fejlődtek, egyre inkább méltó társakká váltak és segítették a csapatot ennek a nagyszerű eredménynek az eléréséhez! Végezetül azt is feltétlenül meg kell jegyezni, hogy ezt a nagyszerű eredményt 2/3- ad részben 2006- os születésű játékosokkal értük el a 2005- ös bajnokságban, ami külön emeli a második hely értékét!!! Köszönöm a végül is elvégzett munkát, a sikeres helytállást a csapatnak ( csak így tovább, a munka előbb- utóbb mindig kijön!), további sikereket kívánok, mert az benne van a csapatban és jó néhány játékosban egyaránt! Köszönöm a szülőknek is az egész éves áldozatos hozzáállásukat, valamint Derekas Szilárd mindenkori segítségét a munkához! Gratulálok a BVSC minden nemű és korosztályú csapatának az idei nagyszerű eredményéhez! Így tovább! HAJRÁ BVSC! 
 
Adó 1 %