BVSC-Zugló

Rusorán Péter 2004 Bajnokság szezonértékelő 2018

FaceBook

2018.07.07. 

pecz-gabor-ujPecz Gábor: A tavaly nyári felkészülésünk jobban sikerült, mint az előző szezonban, már jobban ismertük egymást, kölcsönösen tudtuk, mire számíthatunk, így a munka is jóval hatékonyabb volt. A minimális hiányzásoknak és a pazar körülményeknek köszönhetően megfelelően tudtunk készülni az év során, a felkészülési kupán és az alapszakaszban is csak egy- egy vereséget szenvedtünk el. Ezeken a meccseken sem teljesítettünk rosszul, az esetek többségében pedig magabiztosan fektettük két vállra az ellenfeleinket. Egy rövid téli alapozó szakasz után következett a rájátszás és persze a vidék bajnokság. A lebonyolítást szerencsésebbnek találtuk az idei szezonban, mivel nem kellett oda- vissza meccseket játszanunk. Így kiélezettebbek voltak a párharcok, könnyebben el lehetett bukni, viszont még a legerősebb ellenfelek is verhetőek voltak. Emiatt a talán még jobban kellett fókuszálnunk és erősítenünk magunkat mentálisan is a kétkapuzások és a szokásos edzések mellett.

A rájátszás szakaszt erősen kezdtük, kettő magabiztos győzelemmel. Ezután sajnos elszenvedtük első vereségünket az UVSE ellen, egyrészt mert nem játszottunk jól, másrészt mert az ellenfél játékosai fizikálisan erősebbek voltak. Ezt követte egy sikeres mérkőzés a Szolnok ellen. Ez a győzelem pedig különösen fontos volt, mert visszaadta az önbizalmunkat a következő, FTC elleni csatához. Ezen a meccsen voltak jobb és rosszabb periódusok, de a végsőkig küzdöttünk és ha nehézségek árán is, de sikerült győznünk. Ez a löket pedig nagyon kellett a csapatnak, engem is motivált és még a vidék bajnokságban is érződött a pozitív hatása. A folytatásban már csak a bajnoktól kaptunk ki, a többi meccset kiegyensúlyozott játékkal hoztuk. Az utolsó mérkőzésre ugyan kicsit elfáradtunk, itt viszont olyat tapasztaltam, ami egy edző számára mindig szívmelengető, ez pedig a küzdés és az elszántság. Annak ellenére, hogy az OSC vezetett és néhány ítéletet igencsak furcsállottunk, az idény utolsó két negyedében a csapat felszántotta a pályát és nyert.

Összeségében nagyon elégedett vagyok a csapatommal, mivel csak a bajnoktól és az ezüstérmestől kaptunk ki. Ebben a bajnokságban végig szorosat kellett fogni, ami nekünk inkább nehezítés volt, hiszen fizikumban még kevesek tartanak ott, ahol más csapatokban játszó kortársaik. 
A tavalyi szezon nem úgy sikerült, ahogy reméltük, ezért szükség volt változtatásokra a keretben is. Idén több játékos is nagyon sokat fejlődött, így rájuk nagyobb szerep hárult, a csapat pedig hatékonyabb lett általuk, változtak az erőviszonyok is. A vidéki bajnoki cím mellé megérdemelten akasztják nyakunkba a Budapest Bajnokság bronz érmét.
Jó volt ezzel a csapattal a dolgozni, igazi jó kis BVSC- s csibész banda. Hiányozni fognak, de az a dolgok rendje, hogy a következő évet új edzővel kezdik. Ennek ellenére egy kicsit mindig rajtuk tartom majd a szemem, hiszen mégiscsak ők voltak az első BVSC- s csapat, akiket edzhettem. Merem állítani, hogy ha beindulnak a növésben és megerősödnek, fejlődnek és behozzák a jelenleg fizikai előnyt élvező társaikat, akkor komoly bajnok esélyesek lehetnek. Ehhez nyilván rengeteg munka, türelem, szorgalom és elszántság kell majd, de szerencsére a közösség ereje és a BVSC- s családias légkör mindenkire jó hatással van. Köszönöm nekik ezt a két évet, a szülőknek pedig a sok buzdítást a meccsek alkalmával, főleg a nehéz helyzetekben. Természetesen köszönöm továbbá a kollégáknak, Derekas Szilárdnak, Angeli Áronnak és Tóth Eszternek, akik mindannyian fontos szerepet töltöttek be a csapat életében és segédkeztek ott, ahol tudtak. Gratulálok továbbá minden férfi és női korosztálynak ehhez az igencsak szép szezonhoz! Hajrá BVSC!!!!!
Adó 1 %