BVSC-Zugló

Bírók és bírálók

Akár felnőtt mérkőzés, akár utánpótlás meccs, vannak helyzetek, amikor a néző nem csak néz.... A szülők egyben szurkolók is a medence szélén, olykor megszívlelendő meglátásokkal. Szerzőnk írása ismét elgondolkodtató:

Nincs hétvége klórszag nélkül… elkezdődött a bajnoki szezon. Az utánpótlás korosztály első meccseit már a hétvégén lejátszották, és folyamatosan startol a többi korosztály is.

wp52A nyári pihenő után furcsa érzés ismét az uszodában ülni. A párás levegő megterheli a szemhéjamat, úgy érzem, menten elalszom… No, nem azért, mert unalmas a meccs, csak a szauna- fílinghez kell újra hozzászoknom. Az uszodaricsaj mindeközben a fülemen keresztül az agyamat szurkálja. Adj, Uram, kevesebb sípszót! Már csak 3 óra és a második meccsen is túl leszünk…

Sztoikus nyugalmam megtörni látszik. A bíró már megint... hogyismondjam... és a jegyzőkönyvvezető mintha szintén aludna. Mintegy 5 ponttal kevesebb van a kijelzőn. Ez pár nézőt felettébb frusztrál. Folyamatos gesztikulálással és üvöltéssel üzenik a túlpartnak, hogy "nem úgy van ám"!

Bővebben...

A Beck Péter Emléktorna a lelátóról

Hozzátartozóként nehéz a lelátón ülve, érzelmek nélkül meccset nézni, főleg ha csemeténk is a vízben játszik. Az alábbi gondolatok egy a hétvégén Cegléden a Beck Péter Emléktornán szurkoló szülő tollából származnak:

Vasárnap reggel 6 óra és bár két napja ingázom Cegléd és Budapest között, majd a medence szélén gubbasztok, nem tudok aludni. Hajnali ébredéskor, mint egy drogos, kattogok… Ma 14 órakor a Beck Péter Emléktorna döntője, KSI- BVSC lesz… Vajon a fiúk milyen formában lesznek, elhiszik- e a lehetséges győzelmet?

Szülőként a meccseket végignézni, a meccs hétvégéket meg- és túlélni fárasztó, de végül mindig hálás feladat. Az elmúlt év klórszagos hétvégéi most 3 napba tömörülnek: utazás- meccs- biztatás- izgalom- könnyebbült sóhaj és büszkeség- utazás- alvás- utazás- meccs- meccs- meccs- kávé- kemény a kő- süt a nap- hideg van- meccs- könnyebbült sóhaj és büszkeség- utazás- alvás… kattogás… menjünk már!

edzok-2003A gyerekek 3 napja lent vannak Cegléden Nikosz és Endre bácsi felügyeletével, lelkesítésével, Kati nyugodt lelkének, és rutinos anyai gondoskodásának biztonságában. Az első éjszakát egy váza és egy ajtó bánta. Túl nagy a lendület, srácok! Amúgy lelkesek, ügyesek. Jó csapat lesz ez!!! Két kislány is van a csapatban, Katica és Brigi, akiknek a játéka és személyisége óriási segítség. Vanda büszke lehetsz rájuk!

Bővebben...

A fiatal sportolók szüleinek tízparancsolata

(A Bibliától elnézést kérve írta Joe Haefner)


waterpolo1.) Támogasd és bátorítsd gyermeked, légy ott a mérkőzésein, szurkolj a játékosoknak, és az ellenfélnek is!

2.) Ha teheted, gyakorold a sportot gyermekeddel edzéseken kívül is, amennyiben a gyermeked is úgy szeretné, de semmiképp se kényszerítsd! A gyermek kényszerítése haraghoz, konfliktusokhoz és korai kiégéshez is vezethet.

Bővebben...

Adó 1 %